Назвали продукти, які найчастіше фальсифікують в Україні

Публікації

Назвали продукти, які найчастіше фальсифікують в Україні
Назвали продукти, які найчастіше фальсифікують в Україні

Молоко та молочні продукти, як і раніше, є лідерами серед харчових продуктів, які найчастіше фальсифікують. Наявність жирів немолочного походження – найпоширеніше порушення при виробництві вершкового масла. На другому місці за типом порушень – невідповідність маркування.
Такі дані стали відомі за підсумками роботи Держпродспоживслужби щодо протидії фальсифікації харчових продуктів у І кварталі 2021 року. Про це інформують у пресслужбі відомства.
«Харчові продукти, які купують українські споживачі, мають бути безпечними та відповідати всім законодавчим нормам та вимогам. Ми маємо захистити споживачів. Робота в цьому напрямку тільки посилюватиметься», – підкреслила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
З початку року фахівці Держпродспоживслужби провели 85 планових та 2908 позапланових перевірки. У результаті вилучили з обігу понад 31 тонни продуктів.
Найбільше вилучено:

  • молока та молочних продуктів (понад 6 тонн);
  • риби (4,7 тонни);
  • м’яса птиці (3,3 тонни);
  • м’яса та м’ясопродуктів (понад 2 тонни).

Також було прийнято 49 рішень про призупинення обігу харчових продуктів. До правоохоронних органів передано 11 справ. Виписано штрафів на суму понад 1,6 мільйона гривень.
 

Розділ новин: 

Коментарі

Схожі новини: