Триває масовий збір літніх сортів яблуні та груші, слив, ягід. При цьому дуже важливо забезпечувати деревам і кущам регулярне зволоження. Видаляють прикореневу порость у вишні, сливи й обліпихи. Якщо потрібно взяти у них кореневі паростки для розмноження, не робіть це біля самого стовбура, бо так можна завдати шкоди материнській рослині. Пагони беруть такі, що ростуть на віддалі 1 м і більше. У серпні ведуть боротьбу з бур’янами, розпушують ґрунт, продовжують встановлювати рогачі під гілки дерев осінніх і зимових сортів яблуні та груші, збирають і прикопують падалицю, перевіряють ловильні пояси, готують приміщення для зимового зберігання плодів. У ягідниках розпушують і поливають ґрунт. Після збирання врожаю підживлюють. Під один кущ можна внести по 30—40 г суперфосфату та 15—20 г сірчанокислого калію. Видаляють зайві вуса суниці. На відміну від картоплі, скошувати старе листя суниці не варто. У другій половині місяця починають висаджувати суницю. У серпні масово заготовляють консервовану продукцію. Уже можна робити ями під осінню посадку плодових дерев. Розмір ям має відповідати розміру коренів саджанців. Важливо ретельно підготувати фруктосховище, а також тару для зберігання фруктів.
Коментарі