Збираємо «гербарій» для кухні

Публікації

Збираємо «гербарій» для кухні
Збираємо «гербарій» для кухні

Дуже чутливі до знижених температур пряні трави. У петрушки, кропу, селери ще весь жовтень попереду, а от базилік, майоран, мелісу та інші сушимо, не відкладаючи на потім. Висушивши, їх можна змолоти на кавомолці і розсипати у різні банки. Узимку трави можна змішувати і використовувати для приправи м’яса, риби, салатів, супів, заварювати з них чай, додавати в тісто для печива і т. д.
Такі домашні прянощі, безсумнівно, кращі за куплені, адже ми точно знаємо, що нічого не додавали до них для смаку й аромату.
Обрізаний кущик базиліку можна викопати і пересадити в невеликий горщик, заповнений родючою ґрунтовою сумішшю. Якщо вчасно зрізати квіткові волоті, рослина ще довго радуватиме ароматним листям на кухонному вікні.
Тільки не відкладайте пересаджування на жовтень: базилік гине вже при короткочасному зниженні температури до нульової позначки.
 

Розділ новин: 

Коментарі

Схожі новини: