Заморожують чи консервують. Володимирчанки поділилися секретами зберігання овочів та фруктів

Публікації

Заморожують чи консервують. Володимирчанки поділилися секретами зберігання овочів та фруктів
Заморожують чи консервують. Володимирчанки поділилися секретами зберігання овочів та фруктів

У господинь сезон консервації у розпалі. Володимирчанки маринують та квасять овочі, варять компоти і варення. Ми запитали у господинь, чи роблять вони закрутки, чи надають перевагу іншим методам зберігання овочів і фруктів. Також жінки поділилися своїми секретами консервування. 
Мати чотирьох дітей пані Лариса розповідає, що у її сім’ї прийнято і консервувати, і заморожувати на зиму. Дітки особливо люблять варення, тому робить господиня і абрикосове, і полуничне, і вишневе та персикове. А із заморожених фруктів пані Лариса готує смузі. 
- Ми завжди багато консервуємо, бо на велику сім’ю потрібно чимало закруток, - каже жінка. – Хоча заморожувати, як на мене, корисніше і легше. Із заморожених фруктів узимку варимо компоти, додаємо до йогуртів. 
Особливих рецептів жінка не має, каже, щороку шукає нові й цікаві методи консервування.
Пані Наталія (на фото) вважає, що замороження – ідеальний варіант, щоб зберегти більшу частину овочів і ягід на зиму. Окрім того, це дозволить у  холодну пору року істотно економити час для приготування тих чи інших страв. 
- Ми взимку додаємо заморожені фрукти до десертів, - каже жінка. – Для дитини часто робимо йогурти з домашньою малиною чи полуницею. До того ж овочі та фрукти, які ви заморозите самостійно, будуть значно корисніші, ніж куплені в магазині, - каже пані Наталія. – Консервація – це практичний  старий спосіб, який завжди буде актуальним. У нас в сім’ї є спеціальний рецепт квашених огірків, які всі дуже люблять. Ми пробуємо багато креативних рецептів, але до цього повертаємось. Також чимало рецептів шукаємо в інтернеті. Наприклад, я пробувала консервувати помідори з чорною смородиною, за смаком вони виходять солоненькими, - розповідає жінка. 
Цьогоріч пані Наталія вже багато чого законсервувала, зараз чекає на сезон перцю.
Володимирчанка Оксана розповідає, що багато чого заморожує, але і дещо консервує. Жінка вже законсервувала огірки. Розповідає, що її сини дуже люблять мариновані огірки, а зять – квашені помідори, тому ще буде їх  квасити. 
- На компот я використовую заморожені вишні і малину, - каже жінка. – Зелень я також заморожую, щоб додавати до супів чи на канапки.
Інна приїхала з Києва разом з дочкою до дідуся в гості. Каже, що перед тим, як їхати, якраз закривала огірки. 
– Здебільшого ми все заморожуємо, - ділиться жінка. – Дитина дуже любить їсти заморожену малину, перебиту з цукром. 
Хоча від старих методів жінка не відмовляється. Консервує огірки та помідори. Вона використовує особливий рецепт консервованих помідорів. Помідори з яблуками – одні з улюблених у сім’ї Інни. 
- Щоб помідори на зиму за цим рецептом вийшли смачними і насиченими, для консервації потрібно вибирати цілі однакові за стиглістю помідори і кисло-солодкі яблука, - каже жінка.
 

Розділ новин: 

Коментарі

Схожі новини: