У господинь сезон консервації у розпалі. Володимирчанки маринують та квасять овочі, варять компоти і варення. Ми запитали у господинь, чи роблять вони закрутки, чи надають перевагу іншим методам зберігання овочів і фруктів. Також жінки поділилися своїми секретами консервування.
Мати чотирьох дітей пані Лариса розповідає, що у її сім’ї прийнято і консервувати, і заморожувати на зиму. Дітки особливо люблять варення, тому робить господиня і абрикосове, і полуничне, і вишневе та персикове. А із заморожених фруктів пані Лариса готує смузі.
- Ми завжди багато консервуємо, бо на велику сім’ю потрібно чимало закруток, - каже жінка. – Хоча заморожувати, як на мене, корисніше і легше. Із заморожених фруктів узимку варимо компоти, додаємо до йогуртів.
Особливих рецептів жінка не має, каже, щороку шукає нові й цікаві методи консервування.
Пані Наталія (на фото) вважає, що замороження – ідеальний варіант, щоб зберегти більшу частину овочів і ягід на зиму. Окрім того, це дозволить у холодну пору року істотно економити час для приготування тих чи інших страв.
- Ми взимку додаємо заморожені фрукти до десертів, - каже жінка. – Для дитини часто робимо йогурти з домашньою малиною чи полуницею. До того ж овочі та фрукти, які ви заморозите самостійно, будуть значно корисніші, ніж куплені в магазині, - каже пані Наталія. – Консервація – це практичний старий спосіб, який завжди буде актуальним. У нас в сім’ї є спеціальний рецепт квашених огірків, які всі дуже люблять. Ми пробуємо багато креативних рецептів, але до цього повертаємось. Також чимало рецептів шукаємо в інтернеті. Наприклад, я пробувала консервувати помідори з чорною смородиною, за смаком вони виходять солоненькими, - розповідає жінка.
Цьогоріч пані Наталія вже багато чого законсервувала, зараз чекає на сезон перцю.
Володимирчанка Оксана розповідає, що багато чого заморожує, але і дещо консервує. Жінка вже законсервувала огірки. Розповідає, що її сини дуже люблять мариновані огірки, а зять – квашені помідори, тому ще буде їх квасити.
- На компот я використовую заморожені вишні і малину, - каже жінка. – Зелень я також заморожую, щоб додавати до супів чи на канапки.
Інна приїхала з Києва разом з дочкою до дідуся в гості. Каже, що перед тим, як їхати, якраз закривала огірки.
– Здебільшого ми все заморожуємо, - ділиться жінка. – Дитина дуже любить їсти заморожену малину, перебиту з цукром.
Хоча від старих методів жінка не відмовляється. Консервує огірки та помідори. Вона використовує особливий рецепт консервованих помідорів. Помідори з яблуками – одні з улюблених у сім’ї Інни.
- Щоб помідори на зиму за цим рецептом вийшли смачними і насиченими, для консервації потрібно вибирати цілі однакові за стиглістю помідори і кисло-солодкі яблука, - каже жінка.
Коментарі