Яйця – важливий харчовий продукт. Перш ніж класти яйце у свій продуктовий кошик на базарі чи у магазині, уважно на нього подивіться. Шкаралупа має бути тверда, одного кольору і без тріщин. М’якість шкаралупи – ознака того, що воно тухле, плями на ній – отже, всередині завелася шкідлива мікрофлора. Через тріщини усередину могли потрапити шкідливі речовини, до того ж, його термін придатності значно коротший.
Аби уникнути неприємності, а саме – не зіпсувати страву старим яйцем, варто перед його використанням провести легкий і простий експеримент. Візьміть глибоку скляну посудину (можна банку) і наповніть її водою. Акуратно опустіть яйце на дно. Старе яйце відразу спливе на поверхню, а свіже – залишиться на дні. Ще один спосіб визначення свіжості яйця після того, як ви його розбили. Уважно подивіться на жовток: він має бути однорідного кольору, опуклий і цілісний.
Підготувала Тетяна Корнійчук
Коментарі