У цей важкий час лікар-стоматолог Ірина Мельник здійснює внесок у перемогу тим, що безкоштовно знімає гострий біль військовим, переселенцям та тим, хто цього потребує

У цей важкий час лікар-стоматолог Ірина Мельник здійснює внесок у перемогу тим, що безкоштовно знімає гострий біль військовим, переселенцям та тим, хто цього потребує
У цей важкий час лікар-стоматолог Ірина Мельник здійснює внесок у перемогу тим, що безкоштовно знімає гострий біль військовим, переселенцям та тим, хто цього потребує

Ця жінка не просто талановитий медик. Це справжня християнка, милосердна і мудра людина, яка глибоко розуміє світ і його складну історію.
Так було завжди, у всі епохи. Коли в країну приходив ворог, населення, об’єднавши всі свої зусилля і можливості, ставало на захист Батьківщини. Та ще ніколи світ не дивувала така єдність народу, яка проявилась під час  рашистської навали в українців. Кожен із нас робить свій посильний внесок у перемогу. Хтось прихистив у себе переселенців, хтось плете маскувальні сітки, готує «бандерівське смузі», пече пиріжки і ліпить вареники для наших захисників. А хтось уже дбає про майбутній урожай на звільненій від ворога землі. Наші лікарі рятують поранених і зцілюють тих, хто захворів та потребує медичної консультації. Кожен на своєму місці. 
Лікар-стоматолог Ірина Іванівна Мельник у ранковий час уже в своєму кабінеті. Початок війни для неї, як і для всіх українських громадян, став несподіваним ударом. 
-Це війна між добром і злом, між світлом і темрявою. Ворог порушив головні заповіді Божі: «Не зажадай чужого» і «Не вбивай». Рашисти зажадали нашої землі, яка одвіку нікому не загрожувала, була мирною працьовитою країною. Радянський Союз розпався без крові, і ми прагнули жити в мирі та дружбі з усім світом, зокрема і з Росією. Але нині ця країна-агресорка прагне винищити наш народ, сіє смерть, зневажає наші моральні й духовні цінності, історію, мову, культуру. Нам намагаються нав’язати жорстокий «Руський мир», тоді як ми будуємо свою мирну державу, яка ще ніколи нікому не загрожувала і ніколи ні на кого не нападала. Але ми не маємо права розчаровуватися. Більше ніж коли життя вимагає від нас надії на Боже милосердя, - почала розмову Ірина Іванівна. – Ми маємо пам’ятати про наш християнський обов’язок. Лікарі, як і весь народ, сумлінно виконують свій професійний обов’язок.  Ми готові прийти на допомогу кожній людині. Немає значення, хто вона, якої національності, якою мовою розмовляє. Якщо ця людина довірилася нам, ми не маємо морального права її залишити поза увагою і турботою.  Але зараз велику роль відіграє наша віра, щира молитва до нашого Господа. 
Можливо, щось символічне було в тому, що ми зустрілися з пані Іриною напередодні важливої події в християнському світі. Саме цього дня у Фатімі відбувся акт посвяти Росії та України Непорочному серцю Марії. 
-Так, Святіший отець і усі католицькі єпископи та священники у цілому світі єднатимуться з ним у посвяті України і Росії Непорочному серцю Марії. Всі будуть молитися за Україну. Це по-справжньому другий Великдень, торжество з торжеств. Наша земля буде віддана в опіку Марії. Ми хочемо показати, що любимо Богородицю і прагнемо, щоб Цариця миру благословила нашу Україну. Одночасно Папа Франциск молитиметься за навернення Росії до істинних християнських цінностей, до миролюбства та припинення кривавої агресії. На жаль, історія цієї країни склалася таким чином, що племена, які фактично сформували московську державу, були войовничими язичниками. Це, звичайно, спрацювало, але молимося за те, щоб і над Росією зійшло істинно християнське сонце і щоб ця країна змінилася. Ми – милосердний народ. Як нам не боляче, але ми вміємо прощати, якщо бачимо щире покаяння. Чужинці не раз приносили на нашу землю кров і смерть, але, якщо вони прагнули миру, ми їх прощали. Так має бути і надалі. Слід тільки молитися. 
-Ірино Іванівно, я знаю, що ви виховувалися в дуже релігійній родині і є вірною християнкою. Як ви розумієте слова Ісуса про те, що слід молитися за своїх ворогів. 
-Звичайно, для нашої свідомості це дуже важко. Як можна молитися за тих, хто плюндрує твою землю, вбиває твій народ, бомбить твої міста і села? Але саме так чинить наш Святий отець. Він молиться за навернення Росії, за те, щоб світло Господнє прогнало пітьму, яка нині огорнула і російську владу, і російський народ.  Бог закликає нас до милосердя. Його єдинородний син пройшов через страшні муки. Він постраждав за весь людський рід, але саме ті люди його розіп’яли. Здається, Господь мав би весь людський рід стратити за це, але він чомусь простив і дав право жити далі. Значить, і ми повинні бути милосердними, тоді Господь проявить своє милосердя до нас. 
-Ви нині лікуєте людей безкоштовно, знімаєте гострий зубний біль. До вас можна звернутися в будь-яку хвилину, коли біль не дає спокою.
-Я навчилася цього від моїх батьків. Вони стали для мене прикладом. У важких ситуаціях мій тато не відмовляв людям у будь-яку пору доби. Це з його боку був не тільки обов’язок, а й справжній прояв любові до ближнього. Нині людям скрутно. Декому сутужно з коштами, особливо переселенцям. Потребують екстреної допомоги і наші захисники. Та й у кожної людини може в будь-яку хвилину виникнути гострий зубний біль. Ось чому я безкоштовно допомагаю людям, закладаю ліки. Далі вже робота терапевта чи хірурга, оскільки я за фахом протезист. Я не пломбую і не видаляю зуби. 
Ірина Іванівна – майстер своєї справи. У неї багато вдячних пацієнтів, які із захопленням розповідають про цю чудову жінку. А ще Ірина Мельник вражає своєю життєвою мудрістю. Вона вміє уважно вислухати, зважено ділиться власними міркуваннями, дотримуючись такту і глибокої поваги до співрозмовника та пацієнта. З такою людиною і таким лікарем завжди легко знайти порозуміння і хочеться зустрітися ще.
Антоніна Булавіна, м. Володимир 

Розділ новин: 

Коментарі

Схожі новини: