Ресторація «Вулик» — це українська кухня, традиції і гостинність

Публікації

Ресторація «Вулик» —  це українська кухня, традиції і гостинність
Ресторація «Вулик» — це українська кухня, традиції і гостинність

Українська національна кухня славиться на весь світ. У цьому немає сумнівів. Але чи ми самі, українці, достатньо добре знаємо її історію та традиції? Якою споконвіку була справжня українська кухня?
—  Українська кухня – це, у першу чергу, страви з наших локальних продуктів, –  розповідає шеф-кухар ресторації «Вулик» Ольга Грабовська. –  У раціоні українців переважали дичина, ягоди, гриби, риба. Ягоди та фрукти переважно сушили, а м’ясо та рибу – в’ялили. У пошані були крупи, а тому каші входили в щоденне меню. Козаки, наприклад, брали із собою в походи мішечок крупи, в’ялені рибу чи м’ясо, сушені гриби. Це було зручно, адже ці продукти не псувалися. Сьогодні ми порушили ці прадідівські традиції, захопилися екзотичними продуктами харчування, які прийшли з інших країн. Це не означає, що вони несмачні чи не приносять користі, але в наших клітинах ДНК закладені смакові якості продуктів рідної місцевості і наш організм сприятливіше реагує на них, краще їх засвоює і, відповідно, отримує значно більшу користь.
Саме через це у нас переважають лише натуральні продукти, а страви готуються за оригінальними рецептами української кухні. Ми можемо сказати, що в нашому затишному «Вулику» оселилася українська душа. І це справді так, тому що навіть оригінальний інтер’єр закладу створює атмосферу українського обійстя.
«Вулик» – це місце приємного спілкування, радісних зустрічей та незабутніх спогадів. Тут раді кожному гостю. Вас зустрінуть щирими усмішками і запропонують вишукані та смачні страви з натуральних продуктів. Саме натуральність і традиційність кухні, оригінальність страв є головною родзинкою, яка притягує до цього закладу відвідувачів.
Уже 19 років «Вулик» – серед найкращих закладів громадського харчування міста. За цей час він став брендом, відомим за межами не тільки Володимирщини, а й області. Це єдиний в місті заклад, який ще жодного разу не змінив свого формату, не зрадив українській кухні. Тут ви не знайдете нетрадиційних для нас страв іноземної кухні. У «Вулику» все своє, суто українське, і, головне, натуральне. Улітку вся зелень та пряні трави вирощуються на власних екогрядках. Уся продукція, що постачається в заклад, проходить перевірку шеф-кухаря. На першому місці завжди залишається якість продуктів, відбирається тільки найкраще. Перед приготуванням ретельно обробляється вся продукція (навіть курячі яйця проходять обробку в спеціальному розчині). Регулярно проводиться дезінфекція всієї кухні. Увесь посуд, столові прибори та скло миються тільки в посудомийних машинах, ошпарюються в окропі.
Уже 19 років топовою стравою «Вулика» є короп (жодне застілля у «Вулику» не обходиться без нього), також дуже популярна річкова форель та морська дорадо, приготовлені на грилі. Із м’ясних страв гостям дуже подобаються ребра в медово-соєвому соусі, люля-кебаб з яловичини, соковиті стейки, крученики з лисичками.
Зі слів шеф-кухаря «Вулика» Ольги Грабовської, великою популярністю серед гостей користуються м’ясна та сиров’ялена продукція, мелене чумацьке сало та печінковий паштет, адже все це – продукція власного виробництва. Смачним доповненням до всіх страв є різноманітні авторські соуси (теж власного виробництва), які готуються на томатній основі (імбирний, журавлиновий, пряний із кінзою, BBQ). Тому туристи та гості міста часто везуть ці крафтові продукти (особливо сиров’ялену ковбаску) як сувенір із Володимира-Волинського.
Звичайно, заклад розвивається. Як власники, так і працівники постійно навчаються, шукають нові рецепти, відвідують семінари, вивчають традиції кухні інших регіонів України. Так останнім часом у меню закладу з’явилися страви, які назвали «Відлунням Карпат». Для приготування справжнього закарпатського бограча до «Вулика» запрошували кухаря з Буковеля. Окрім бограча, запозичили рецептуру баноша – славнозвісної кукурудзяної каші, яка подається відразу із трьома додатками: бринзою, шкварочками та грибами. Якщо ж хтось із вас, дорогі читачі, ще не куштував бограч, то завітайте до «Вулика», де вам неодмінно приготують цей гострий наваристий суп із трьома видами м’яса, який вариться аж 7 годин. І, звичайно, тут не забувають про тих, хто обожнює рідний борщ чи солянку.
А яке ж свято без чарочки справжньої української настоянки з журавлини, вишнівки, вуликівки (використовуються поліські трави) чи калганівки! І це все згідно з давніми рецептами і технологіями, перевіреними століттями. Рецептура дійшла до нас із тих часів, коли наші предки, куштуючи настоянки, казали: «Із ніг зіб’є, але й швидко на ноги поставить».
Також дуже зручно замовляти страви з «Вулика» додому чи на роботу (на самовиніс чи доставлять на вказану адресу), а на особливі події чи банкети пропонують взяти страви відразу з ресторанним посудом.
Офіціанти тут завжди зустрінуть вас із щирою усмішкою та із задоволенням допоможуть обрати страви та напої на ваш смак. Особливу увагу персонал «Вулика» приділяє організації банкетів, адже для гостей це важлива подія, тому ретельно готуються до вашого свята (гарно сервіровані страви, квіти на столах, святкове сервірування стола і навіть серветки з букетиками із сухоцвітів та колосків).
Українська душа відчувається і в інтер’єрі закладу. Приміщення опалюється дровами, усі меблі та декор виготовлені з натурального дерева, стіни-мазанки створюють особливу енергетику, їх прикрашають старовинні вишиті картини. Усе це підкреслює атмосферу української світлиці. Про «Вулик» часто кажуть: «Добре, як удома». І це, напевно, найважливіший відгук, який можна почути від гостей. 
Складається враження, що відвідувачі у «Вулику» не просто відпочивають, смакують улюбленими стравами, а й подорожують у часі в добрий і мудрий світ далеких предків.
Антоніна Булавіна, м. Володимир-Волинський

Розділ новин: 

Коментарі

Схожі новини: