Рецепт успіху: «Коли робота подобається, то виконуєш її із задоволенням»

Про особливості своєї професії розповідають бармени володимир-волинських закладів громадського харчування.
Кожна професія має свій день народження. Професійні свята міжнародного рівня відзначаються в усіх країнах. 6-го лютого святкують Міжнародний день бармена. 2008-го року міжнародний центр барменів спільно з київським рок-клубом започаткували традицію святкування цього дня і в Україні. Слово «бармен» у перекладі з англійської означає «людина за барною стійкою». Це не лише працівник, який може тонко відчути потребу гостя закладу, а й часто автор власних шедеврів та знавець виготовлення уже відомих коктейлів і напоїв. З нагоди вищезазначеного свята ми зустрілися з представниками цієї професії та запитали у них про особливості роботи та про знання у цій сфері діяльності.
-Що для Вас професія бармена? Чим вона Вас приваблює?
-Мені подобається змішувати різні напої, інші інгредієнти, дарувати людям гарний, приємний настрій, - каже Іванка Кононенко, бармен торгово-культурного центру «Княгині Ольги». – Я займаюся цією роботою понад три роки. Вона для мене цікава, я стараюсь бути привітною з людьми, кожному дарую гарний настрій, намагаючись задовольнити його смаки.
-Мені подобалася професія бармена, і тому я вступила до Нововолинського ВПТУ, в якому отримала цю спеціальність. Працюю у сфері громадського харчування півроку. Ця робота мені приносить задоволення, - розповідає Юлія Приймачук, бармен ТКЦ «Княгині Ольги».
-Професія бармена подобається мені тим, що можна експериментувати, виготовляти різноманітні коктейлі, поєднувати напої під замовлення клієнта, - ділиться своїм баченням професії Мар’яна Матвійчук. – На цій роботі постійно знаходишся в русі, особливо у вихідні та свята. Але коли робота подобається, то виконуєш її із задоволенням, це дарує багато приємних емоцій, які відчуває кожен клієнт закладу, - ділиться бармен. – У нас хороший колектив, ми завжди раді гостям нашого закладу.
-На Вашу думку, професія бармена чоловіча чи жінка теж може бути хорошим фахівцем?
-Коли чоловік працює з шейкером, робить напої, змішує інгредієнти за бар-стійкою, його рухи більш чіткі, а жінка робить це м’якше, по-жіночому, - розповідає бармен Наталія Косинська, яка працює у кафе «4х4».
-Бармен – це перш за все людина, з якою можна поспілкуватися. Які теми для розмов пропонують відвідувачі?
-Так, звичайно, відвідувачі завжди люблять поговорити: розповідають про життя, про чоловіків, про жінок, діляться своїми проблемами. А зробивши замовлення біля бар-стійки, продовжують розмови вже за столом у залі, спілкуються між собою. Бувало навіть, що деякі юнаки до мене сваталися, - з посмішкою каже Наталія.
-Побутує думка, що працювати барменом – це весело. Звучить музика, навколо багато людей, які хочуть поспілкуватись. А насправді як це - бути барменом?
-Це перш за все бажання працювати, вміння зосереджуватися, справлятися зі своїми обов’язками. Якщо людина працює барменом, вона знає, якою є ця робота. Тут повинен бути відповідний настрій, це – головне, - зазначає бармен кафе «4х4» Світлана Янчук.
Отже, професія бармена непроста, вона з тих, які потрібно любити, щоб добитися успіхів. Тож, дорогі бармени, бажаємо вам щастя, міцного здоров’я, невичерпної енергії, душевного спокою. Нехай завжди вас оточують привітні люди і все у вас буде гаразд. Зі святом!
Олена Ющук, м. Володимир-Волинський

Розділ новин: 

Коментарі