Правильно загартовуємо розсаду

Правильно загартовуємо розсаду
Правильно загартовуємо розсаду

Загартовування – дуже важлива процедура для розсади будь-яких овочевих культур. Воно дозволяє рослинам надалі з легкістю переносити пересаджування  на постійне місце та швидко адаптуватися до нових умов.
Розсаду яких овочів потрібно загартовувати
Загартовування корисне для розсади будь-яких овочевих культур. Але особливо це важливо для помідорів, перців і баклажанів: вони дуже теплолюбні і складно переносять перепади температури і протяги.
Коли починати загартовування 
Починати загартовувати розсаду можна, коли температура на вулиці стане вище 10 градусів. Загартовування при більш низьких температурах може погубити молоді рослини.
Як загартовувати
Для загартовування краще вибирати сонячні дні. При цьому на вулиці не повинно бути сильного холодного вітру.
Винесіть розсаду на балкон, у теплицю або на ґанок спочатку на нетривалий час. Почніть із 4-х годин на свіжому повітрі, потім – раз на кілька днів, збільшуйте час перебування на кілька годин.
Не залишайте розсаду на балконі на ніч. Краще із заходом сонця забирати її назад у приміщення. Нічні температури дуже відрізняються від денних, і якщо буде нижче 10 градусів, розсада може загинути.
Уважно стежте за станом листя. Якщо ви помітили сонячні опіки, занесіть рослини назад у приміщення і наступного разу скоротіть час перебування розсади під яскравими сонячними променями.
 

Розділ новин: 

Коментарі

Схожі новини: