Команда, згуртована «ВашЛавашівцями», разом з партнерами власників цього бренду, з молитвами і мріями про найшвидшу Перемогу, відправили на фронт тисячний автомобіль для потреб нашого війська

Власник бренду "Ваш Лаваш" Ігор Дулин (крайній справа) з командою однодумців в момент передачі  тисячного авто
Власник бренду "Ваш Лаваш" Ігор Дулин (крайній справа) з командою однодумців в момент передачі тисячного авто
Місцеві "герої" "Ваш Лаваш" у Володимирі -регіональний менеджер Олег Новосад, керівниця пекарні у Володимирі  Мирослава Ширкова, кухар Оксана Федорук,пекар Олена Дячук
Місцеві "герої" "Ваш Лаваш" у Володимирі -регіональний менеджер Олег Новосад, керівниця пекарні у Володимирі Мирослава Ширкова, кухар Оксана Федорук,пекар Олена Дячук
"Обличчя " фірми "Ваш Лаваш" у Володимирі - касир- продавець Мар`яна Сітарчук
"Обличчя " фірми "Ваш Лаваш" у Володимирі - касир- продавець Мар`яна Сітарчук

Володимирчани з ранку поспішають на роботу, а центральною вулицею міста  Ковельською у районі третьої школи (тепер називається ліцей) вони вловлюють надзвичайно тонкий аромат домашньої випічки. Неначе гарний настрій, цей аромат дає можливість кожному перехожому відчути домашній затишок і навіює смакоту того, що десь готуються смаколики. Понад рік в одному з будинків цієї вулиці на першому поверсі запрацювала пекарня  в найяскравіших кольорах - червоному і жовтому (це фірмові кольори цього бренду) торгової марки «Ваш Лаваш». Про відкриття цього закладу у газеті розміщували інформацію, також знайомили читачів з асортиментом продукції, яку пропонуватимуть кухари своїм  відвідувачам.

Відкриття закладу припало на час лютування пандемії у світі і в Україні. Але власника торгової марки львів’янина Ігоря Дулина не зупиняли ні карантинні  обмеження, ні ризик можливої відсутності покупців і низької окупності  коштів, які вкладалися ним в обладнання, ремонт приміщення і оплату праці  спеціалістам. Пану Ігорю після  подорожей  по Закавказзю дуже припала до душі тамтешня випічка, а особливо їхній хліб - лаваш. Хліб, який за своїми смаковими якостями нічим не поступається нашому хлібові, більше, навіть, є кориснішим, бо в рецептурі відсутній цукор і розпушувачі. Своєрідною є  технологія приготування лаваша: від замішування тіста, яке має бути дуже еластичним,  і до випікання у тандирі, спеціальній печі, практично без вогню, але при потужних температурах. Ідея створення мережі  «Ваш Лаваш» з  таким виробництвом знайшла однодумців у багатьох містах заходу України, і за три роки від відкриття перших закладів у Львові, вона уже налічує сьогодні  39 кафе-пекарень.

Асортимент, продиктований не покупцями, а гостями

У середній Азії і в країнах Закавказзя  існує традиція виготовлення лавашів і виробів з прісного і шарового, або як його називають кухарі, листового  тіста. Але власник, щоб точніше і правильно налагодити процес, впровадити технології саме національних тамтешніх кухонь цих виробів зосередився на одній з них, а саме на грузинській, хоча в асортименті є страви з багатьох східних країн. Для кожного виробу технологи ретельно розробляють рецептуру з врахуванням національних традицій, наявних продуктів і оптимізації  процесу виготовлення з метою доступності покупцю.

Щоб не перевантажувати рядки інформацією про особливості виготовлюваної продукції, зазначу лиш назви виробів з шарового (листового), прісного, дріжджового та здобного тіста. В залежності від випікання, начинки, пропорцій та  складників , наприклад, з листового випікають аджарулі, самсу, пені-пурі, імерулі, мцваді, лорі-пурі, з прісного - усі види лавашів (особливо вони смачні спечені у тандирі), дріжджового - кальзоне, ашламу, шашлик з сиром, шашлик-сацебелі, чахохбілі, зі здобного - сінабоні з вишнями, різні рогалики з начинками, молочні сосиски, піко, сирні палички. Незвичні назви, так і різноманітні  смаки. Окрім основних страв, чимало з’являється за побажаннями  відвідувачів, смаки яких вивчають працівники пекарень і занотовують їх. Маркетинг фірми дуже чутливий до будь-яких запитів і побажань  відвідувачів. Навіть, як розповідає керівниця володимирської пекарні «Ваш Лаваш» Мирослава Ширкова, команда пекарні впроваджує філософію  гармонійних стосунків з її відвідувачами  за особливим принципом: усіх, хто прийшов до  пекарні, сприймають не як покупців,тобто тих, хто приносить гроші, а як гостей, які відвідали заклад і виявили свої бажання. Адже за східними традиціями гість для господаря є головним об’єктом уваги у його домі. Так і в пекарні - усе для гостя, усе - для його задоволення.

Саме за побажаннями гостей-відвідувачів меню пекарень постійно доповнюється  різними стравами. Перші страви - сирний крем-суп, грибний крем-суп, солянка, бограч, вершково-курячий, напої,  а також різноманітні соуси. За особливим контролем власника і адміністрації  виготовлювана продукція  і використання сировини для виготовлення відбувається з дотриманням усіх показників за визначенням «екологічна продукція».

Три роки працюють пекарні «Ваш Лаваш», а задоволених відвідувачів чимало -  якість продукції, вартість виробів доступна численним категоріям, ввічливе обслуговування. Все відбувається завдяки ретельному відбору працівників до мережі.

 - Усі кандидати на посади проходять ретельний відбір, - розповідає регіональний менеджер мережі  Олег Новосад. - Співбесіди, медичний огляд, навчання і стажування. І звісно, завжди адміністрація контролює процес обслуговування своїх гостей, відвідувачів, покупців. Існує форма зворотного зв’язку з ними, реагування  і співпраці.

Усім миром збирали на авто для ЗСУ

Саме такою співпрацею чи взаємодією пишаються усі працівники мережі. Коли генеральний директор Ігор Дулин звернувся з пропозицією організувати збір коштів для потреб армії у автомобілях, то відгукнулися ділові партнери мережі, самі працівники пекарень, які перераховували свої заробітки у загальну копилку, але  найзворушливішим моментом був і є на сьогодні збір коштів у скриньки, які виставлені у всіх пекарнях. Від малого до великого, як кажуть у народі, брали і беруть участь пожертвами гості і відвідувачі. Таким чином вдалося придбати і передати війську тисячу автомобілів різної модифікації. І масштаб цієї акції зростає. Окрім автомобілів вдається збирати багато інших необхідних і  потрібних речей для захисників:одяг, взуття, бронежилети і каски, а також продукти харчування. Але найбільше теплих слів вдячності надходить від воїнів після чергової передачі смачної випічки на фронт. Адже кожен лаваш чи здоба має частинку тепла серця і рук  працівників мережі «Ваш Лаваш». Відчувають це не тільки військові чи жителі прифронтових зон, але і жителі нашого міста, у тому числі переселенці. Майже щодня в Будинку культури, де було організовано гаряче харчування людям, які потрапили у важкі життєві  ситуації, пекарня «Ваш Лаваш» передавала спечену продукцію для частування.

- Пекарня «Ваш Лаваш» проявила власну ініціативу і безоплатно передавала для харчування виготовлені смаколики. Завжди смачно й апетитно. Багато вдячних позитивних відгуків від людей, що харчуються. Від їхнього імені можу тільки подякувати за таку ініціативу, яка послужила добрим прикладом для багатьох, хто може бути щиросердним в такий нелегкий час - розповідає Інна Мацьоха, директорка КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання  соціальних послуг)» Володимирської міської ради.

Запрошуємо усіх бажаючих на частування

- Смачно й апетитно, та дружно по-сімейному годуємо усіх, - говорить касир торгового залу Мар’яна Сітарчук, яка щодня за відпуском продукції є уособленням щирості, гостинності і чесності усієї мережі «Ваш Лаваш» у нашому місті, у Володимирі. - І запрошуємо усіх охочих скуштувати свіжоспеченого лаваша й не тільки. Все про що ви прочитали у цій публікації, ви матимете змогу побачити у нашому  по-літньому сонячному приміщенні і переконатися особисто. А хто ж не може з певних причин відвідати наш заклад, то ми зробимо за телефоном +38 063 888 60 50 доставку нашої випічки і гарного настрою у будь-яку точку нашого міста. Слід зазначити, що у радіусі 500 м, у нас діє безкоштовна  доставка. Якщо бути конкретнішими - то ринок "УСВ", пошта, парк, друга школа, суд, автобусний парк, контора лісового господарства, приміщення колишньої друкарні - усе знаходиться у цій зоні.

І справді по-сонячному тепло і затишно в приміщенні пекарні, яка знаходиться за адресою: м. Володимир, вул. Ковельська, 105, а ще дуже смачно пахне випічкою, і тепло. При  виході  можна помітити великий кош, на якому висить табличка  «Хочеш - можеш узяти, маєш змогу- можеш покласти». Дуже добра ідея, як й інші ідеї власника і працівників мережі, втілення яких у життя робить його змістовнішим та людяним, а наразі найголовніше - допомагає наблизити і вірою, і конкретними кроками, Перемогу над ворогом.

Смакував і розмовляв Леонід Брикавчук

Розділ новин: 

Коментарі

Схожі новини: