Ці продукти необхідні у нашому меню

Імбир. Він є лідером серед мінералів та інших корисних речовин. Вітаміни С, В1, В2, А, фосфор, магній, кальцій, залізо, цинк, калій і натрій, ефірні олії, необхідні нашому організму амінокислоти – і все це в одному непоказному корінці. Імбир дуже схожий на корінь петрушки чи селери, однак його запах ні з чим не сплутаєш. Як тільки докучає нежить, кашель і нестерпний головний біль, кажуть, достатньо приготувати імбирний чай, щоб хвороба відступила. Він нормалізує процес травлення, нейтралізує харчові токсини, знижує високий рівень холестерину й допомагає зберігати тепловий баланс організму. Імбир часто застосовують при застуді, адже він має відхаркувальну, протизапальну та знеболювальну дії.
Мигдаль. В Англії навіть сьогодні жменя з п’ятьма мигдальними горішками вважається символом благополуччя, багатства і достатку. А у Швейцарії прийнято класти мигдаль в пироги у святкові різдвяні дні. Кому в шматочку пирога попадеться мигдаль, того очікує грошовий прибуток у новому році. Мигдаль має властивість запобігати утворенню тромбів, бореться з авітамінозом, сприяє покращенню і навіть відновленню зору. Вживання мигдалю корисне для чоловіків, які страждають від імпотенції. Жінки мають вживати цей продукт, щоб довше молодою та свіжою зберігалася шкіра обличчя.
Капуста броколі. Капусту броколі відносять до підвиду цвітної капусти. Це теж однолітня рослина, і в їжу вживають ті ж її частини, проте броколі набагато смачніша і корисніша, ніж цвітна капуста. У ній більше вітамінів: А, Е, С, групи В, РР; мінералів – кальцію, калію, заліза, фосфору, натрію, магнію, марганцю, міді, йоду, бору, хрому; білків і вуглеводів; є каротин, якого немає в цвітній капусті. Лікувальні властивості броколі обумовлені високим вмістом у ній корисних та активних речовин. Кожен з компонентів виконує свою функцію в нашому організмі, а в процесі взаємодії один з одним ці речовини здатні покращувати і відновлювати здоров’я, уповільнюють старіння організму.
Оливки. Завдяки тому, що до складу оливок входить цілий спектр вітамінів і мінералів, які позитивно впливають на стан здоров’я, переоцінити користь оливок важко. Крім позитивного впливу на роботу внутрішніх органів та систем, оливки добре впливають на зовнішній вигляд, а саме на стан шкіри, волосся і нігтів. З цієї причини оливкова олія користується особливою популярністю в косметології.
Овес з давніх часів використовується людьми не тільки як кінський фураж, але і легкозасвоюваний людським організмом калорійний та дієтичний продукт харчування. Найпоширеніші продукти з вівса – це вівсяні пластівці та вівсяне борошно. Користуються популярністю і вівсяне печиво, і вівсяний кисіль. Овес надзвичайно багатий речовинами, необхідними для очищення судин від атеросклеротичних бляшок, підтримки нормального рівня холестерину і цукру в крові й для нормалізації ваги. Для лікування цукрового діабету, відновлення серцевого ритму, виведення з організму шлаків вівсяна каша та вівсяний кисіль вважаються одними з кращих засобів у народній медицині.
Родзинки. Цей продукт рекомендують вживати спортсменам або тим, хто хоче змінити будову свого тіла. У родзинках міститься велика кількість фруктози і глюкози, його також рекомендують їсти людям, які виконують важку фізичну роботу. Користь родзинок полягає в отриманні великої кількості заліза і вітамінів групи В, які сприяють формуванню крові. Він є одним з найкорисніших видів сухофруктів. Практично нічим не відрізняється від свіжого винограду, тому що зберігає 70-80% вітамінів і 100% мікроелементів.
Кунжут. Завдяки високому вмісту кальцію, кунжут корисний всім, в тому числі й вагітним жінкам. Він допомагає зміцнити кістки, вивести з організму продукти розпаду, нормалізує склад крові, збільшує кількість тромбоцитів, регулює гормональний фон. Кунжутну олію застосовують для масажу. Особливо корисний масаж з кунжутною олією дітям, так як він сприяє здоровому і міцному сну. Вітамінний склад кунжута корисний при різних захворюваннях і патологічних станах, наприклад, таких як астма, недокрів’я, задишка, кровотечі. Також вживання кунжута – чудова профілактика онкозахворювань

Розділ новин: 

Коментарі