У ресторані кавказької кухні «1001 ніч» смачні страви готують гарячі хлопці (ФОТО)

Публікації

Уродженець сонячного Баку Фарід Хейдарлі разом зі своєю командою професіоналів частує володимирчан найпопулярнішими азербайджанськими, вірменськими та грузинськими стравами.
«1001 ніч» - так називається ресторан, який, щойно відкрившись, уже зацікавив місцевих мешканців. І все не спроста! Подібних закладів у Володимирі не було. Він запрошує кожного зануритися у культуру народів величного Кавказу, доторкнутися до їхніх традицій та звичаїв, пізнати їхню смачну та таку різноманітну кухню.
У ресторані для відвідувачів пропонують багато страв з м’яса (баранина, телятина, свинина). Чимало з них готують на очах у відвідувачів на мангалі та у печі тандир, що розташовані у закладі. І що найцікавіше – роблять це професійні кухарі, справжні майстри своєї справи, які приїхали у Володимир із Азербайджану. Чоловіки у кожну страву додають не лише ароматні спеції та приправи, а й частинку своєї душі. Роблять вони це натхненно, швидко та майстерно. Шашлик, люля-кебаб, келем долмаси (голубці по-азербайджанськи), плов, салати, незвичні для нас солодощі та ще багато різноманітних страв готують у ресторані. Кожен охочий може переконатися на скільки смачною є кухня народів Кавказу. А грузинське вино та вірменський коньяк задовольнять вподобання кожного гурмана й підкреслять смак страв.
Уже з порогу вражає сучасний інтер’єр закладу, де кожна деталь продумана і підібрана зі смаком. Цегляні стіни приміщення прикрашають яскраві зображення архітектури, природи східних країн, побуту тамтешніх мешканців, епізодів зі збірки казок «Тисяча і одна ніч», великі люстри притягують погляди, а маленькі світильники додають неповторного освітлення кожній з двох зал (одна з яких – кальянна), до того ж дерев’яні лави, стільці та столи, бетонна підлога - в сукупності усе виглядає дуже гармонійно. Це все – втілення ідей власника закладу Фаріда.
Наша газета уже знайомила читачів із цим надзвичайно талановитим і майстерним кухарем, який родом зі столиці Азербайджанської Республіки й уже п’ять років мешкає на Волині. Нагадаємо, готувати Фарід почав ще в дитинстві, адже бачив, як майстерно це роблять його батьки (у той час вони мали свій заклад громадського харчування). Чоловік деякий час і сам працював кухарем у ресторанах Баку, Стамбула та Берліна. Потім його дорога привела в Україну. У сусідньому Нововолинську він заснував кілька закладів, де разом зі своєю командою готував турецькі страви. А минулого року у нашому місті поблизу автостанції він відкрив кафе «Кебаб Мен», яке так полюбилося володимирчанам.
Фарід каже, що ресторан «1001 ніч» продовжує знайомити місцевих жителів з культурою та стравами східних країн. Відкриття закладу відбулося 6 жовтня. У цей день привітати ресторатора, розділити разом із ним таку важливу подію прийшло чимало гостей, серед яких – найближчі друзі, також приїхали мама та сестра. Поряд були й найдорожчі донечки та дружина Валентина, яка в усьому допомагає чоловікові та підтримує у всіх починаннях. Частували перших відвідувачів закладу, за східним звичаєм, спершу чаєм та солодощами. В той час на мангалі та в печі тандир готувалися страви з овочів, м’яса. Неймовірний аромат та смак різноманітних страв, якими пригощав Фарід та його команда, атмосфера у закладі сприяли хорошому душевному відпочинку. Це все підкреслював музичний супровід. На дерев’яному вірменському музичному інструменті дудуці віртуозно грав Сергій Лященко, а Рафаель Касімов дивував звучанням скрипки. Вразив присутніх граційний танець, який виконала переможниця Чемпіонату України зі східних танців Анжеліка Арутюнян.
Ресторан «1001 ніч» знаходиться на вулиці Устилузька, 53. Він працює щодня з 12 години і гостинно запрошує усіх відкрити для себе культуру та кухню народів Кавказу

Розділ новин: 

Коментарі