Уродженець сонячного Баку Фарід Хейдарлі разом зі своєю командою професіоналів частує володимирчан найпопулярнішими азербайджанськими, вірменськими та грузинськими стравами.
«1001 ніч» - так називається ресторан, який, щойно відкрившись, уже зацікавив місцевих мешканців. І все не спроста! Подібних закладів у Володимирі не було. Він запрошує кожного зануритися у культуру народів величного Кавказу, доторкнутися до їхніх традицій та звичаїв, пізнати їхню смачну та таку різноманітну кухню.
У ресторані для відвідувачів пропонують багато страв з м’яса (баранина, телятина, свинина). Чимало з них готують на очах у відвідувачів на мангалі та у печі тандир, що розташовані у закладі. І що найцікавіше – роблять це професійні кухарі, справжні майстри своєї справи, які приїхали у Володимир із Азербайджану. Чоловіки у кожну страву додають не лише ароматні спеції та приправи, а й частинку своєї душі. Роблять вони це натхненно, швидко та майстерно. Шашлик, люля-кебаб, келем долмаси (голубці по-азербайджанськи), плов, салати, незвичні для нас солодощі та ще багато різноманітних страв готують у ресторані. Кожен охочий може переконатися на скільки смачною є кухня народів Кавказу. А грузинське вино та вірменський коньяк задовольнять вподобання кожного гурмана й підкреслять смак страв.
Уже з порогу вражає сучасний інтер’єр закладу, де кожна деталь продумана і підібрана зі смаком. Цегляні стіни приміщення прикрашають яскраві зображення архітектури, природи східних країн, побуту тамтешніх мешканців, епізодів зі збірки казок «Тисяча і одна ніч», великі люстри притягують погляди, а маленькі світильники додають неповторного освітлення кожній з двох зал (одна з яких – кальянна), до того ж дерев’яні лави, стільці та столи, бетонна підлога - в сукупності усе виглядає дуже гармонійно. Це все – втілення ідей власника закладу Фаріда.
Наша газета уже знайомила читачів із цим надзвичайно талановитим і майстерним кухарем, який родом зі столиці Азербайджанської Республіки й уже п’ять років мешкає на Волині. Нагадаємо, готувати Фарід почав ще в дитинстві, адже бачив, як майстерно це роблять його батьки (у той час вони мали свій заклад громадського харчування). Чоловік деякий час і сам працював кухарем у ресторанах Баку, Стамбула та Берліна. Потім його дорога привела в Україну. У сусідньому Нововолинську він заснував кілька закладів, де разом зі своєю командою готував турецькі страви. А минулого року у нашому місті поблизу автостанції він відкрив кафе «Кебаб Мен», яке так полюбилося володимирчанам.
Фарід каже, що ресторан «1001 ніч» продовжує знайомити місцевих жителів з культурою та стравами східних країн. Відкриття закладу відбулося 6 жовтня. У цей день привітати ресторатора, розділити разом із ним таку важливу подію прийшло чимало гостей, серед яких – найближчі друзі, також приїхали мама та сестра. Поряд були й найдорожчі донечки та дружина Валентина, яка в усьому допомагає чоловікові та підтримує у всіх починаннях. Частували перших відвідувачів закладу, за східним звичаєм, спершу чаєм та солодощами. В той час на мангалі та в печі тандир готувалися страви з овочів, м’яса. Неймовірний аромат та смак різноманітних страв, якими пригощав Фарід та його команда, атмосфера у закладі сприяли хорошому душевному відпочинку. Це все підкреслював музичний супровід. На дерев’яному вірменському музичному інструменті дудуці віртуозно грав Сергій Лященко, а Рафаель Касімов дивував звучанням скрипки. Вразив присутніх граційний танець, який виконала переможниця Чемпіонату України зі східних танців Анжеліка Арутюнян.
Ресторан «1001 ніч» знаходиться на вулиці Устилузька, 53. Він працює щодня з 12 години і гостинно запрошує усіх відкрити для себе культуру та кухню народів Кавказу
Реклама
У ресторані кавказької кухні «1001 ніч» смачні страви готують гарячі хлопці (ФОТО)
Розділ новин:
Коментарі