ТзОВ «Фенікс» знає, як смачно і поживно нагодувати студентів

З початку поточного навчального року ТзОВ «Фенікс» після перемоги у конкурсі здійснює харчування студентів Володимир-Волинського педагогічного коледжу. Керівник товариства – підприємець Віра Чайковська-Тарликова – давній друг нашої редакції та партнер конкурсів, що проводяться на сторінках «Міста вечірнього», в тому числі цьогорічного – «Три весілля».
«Фенікс» – одне з підприємств міста, яке розпочало свою діяльність у 1990 році і має багаторічний досвід у сфері громадського харчування, тож перемога у зазначеному конкурсі була не випадковою. Аби дізнатися, як і чим сьогодні годують майбутніх педагогів та чи подобається їм асортимент у меню, ми завітали у студентську їдальню.
Тут затишний, гарно відремонтований зал, інтер’єр якого цьогоріч Віра Анатоліївна доповнила телевізором, та простора чистенька кухня, де вже чекає відвідувачів безліч щойно приготовлених гарячих страв. А запахи так і манять до столу.
Поки студенти на заняттях, нас привітно зустрічає адміністратор Олена Шинкарук, проводить невеличку екскурсію та охоче відповідає на всі запитання. Перш за все нас цікавив перелік і походження продуктів, які використовує їдальня. Дізнаємося, що вся овочева продукція, а саме: картопля, капуста, морква, буряк, огірки, цибуля, часник та ягоди – полуниця і смородина – вирощується на угіддях ТзОВ «Фенікс». Завжди свіжі: курятина – з Володимир-Волинської птахофабрики, свинина – від постачальників з Рожищенського району; широкий асортимент випічки – продукція Володимир-Волинського хлібозаводу та власного виробництва.
В їдальні вражає дуже широкий асортимент гарячих страв. Щодня готується по два, а то й три найменування першого, по 6-7 найменувань овочевих страв, найрізноманітніші каші, а перелік других страв за кількістю та смаковими якостями задовольнить найвибагливіших гурманів. Крім того, відвідувачам їдальні пропонують вісім різновидів соків, компоти із свіжозаморожених ягід, узвар, чай та каву. А готує всю цю смакоту досвідчений кухар Валентина Онишко, яка вже майже 10 років трудиться в їдальні педколеджу.
У день нашого візиту студентам та викладачам пропонували гороховий суп та бульйон з локшиною; тюфтельки в соусі; шніцель та котлети з курятини і свинини; тушковану капусту; курячу відбивну, запечену з сиром та помідорами; запечений курячий шашлик на шпажках; макарони; картопляне пюре; рис з овочами; гамбургери і хот-доги; також салати: зі свіжої капусти, «Поліський», «Дністер», з квашеним огірком та цибулею, «Морква по-корейськи». На десерт – багато різновидів свіженької випічки, вісім найменувань соків, компоти зі свіжих ягід, чай та каву. А раз-два на тиждень в асортименті їдальні дуже популярна серед молоді піца «Домашня».
-Протягом вересня-жовтня, як тільки почали працювати у педколеджі, пропонували студентам та викладачам комплексні обіди, вартістю 20 гривень. Але практика показала, що краще готувати різноманітні окремі страви, з яких кожен відвідувач може швидко скласти собі обід до смаку, - каже Віра Анатоліївна. – У студентській їдальні є можливість як поїсти на місці, так і взяти будь-яку страву з собою в одноразовому посуді.
Якщо хтось хоче перекусити нашвидкуруч, до послуг буфет, де можна замовити гарячий чай чи каву в асортименті, поласувати цукерками чи шоколадом, придбати печиво, вафлі, булочки, попити солодкої водички або вибрати сік, навіть запастися новорічними подарунками. Для зручності студентів окремо передбачений відділ з канцтоварами.
І ось настав час великої перерви. Зал студентської їдальні вмить заповнюється відвідувачами. Що ж найбільше полюбляють майбутні педагоги? Із м’ясних страв найчастіше беруть шашлички, відбивні, шніцелі, а в якості гарніру обирають картопляне пюре, макарони, рис з овочами та різні каші. Великі порції та бюджетні ціни дозволяють добре поїсти. Черга рухається дуже швидко.
Аби не відволікати студентів від приємного заняття, підходжу до дівчат, які зайшли на каву. Це Ірина Оніщук, Марта Гончарук, Юлія Кожуховська та Наталія Збожинська. Студентки кажуть, що в їдальні годують дуже смачно, а особисто їм найбільше до вподоби котлети з картоплею та відбивні.
Отже, враження від відвідин їдальні педколеджу чудові, а висновок напрошується один: ТзОВ «Фенікс» знає, як смачно і поживно нагодувати студентів. До того ж – недорого, що особливо важливо для молодих людей. Тож батьки можуть не хвилюватися: їхні діти ситі та задоволені.
У будні дні після 16.00 години, коли студентська їдальня вивільняється, та у вихідні (протягом дня без часових обмежень) адміністрація ТзОВ «Фенікс» запрошує всіх бажаючих на проведення у приміщенні їдальні педколеджу корпоративів, днів народження та інших родинних свят.
Міла Сергєєва, м. Володимир-Волинський

Розділ новин: 

Коментарі