«Щоб почуватися сильним і здоровим, не обов’язково вбивати тварин»

Публікації

-На жаль, українці обирають не ті продукти, Переконане подружжя Миколи та Анни Білецьких із Луцька. Для обох вегетаріанство стало повсякденним стилем життя. Микола – професійний спортсмен, який народився і виріс у Нововолинську, Анна – уродженка Донеччини. 6 років тому вони вирішили стати вегетаріанцями, відмовившись від м’яса та риби, хоча й споживають молочні продукти, яйця і мед (ці продукти не отримують убивством тварин). Вони також не п’ють води, замінюючи її різноманітними приготовленими власноруч напоями із фруктів, шипшини і трав. На сніданок Анна зазвичай готує приправлені фруктами і спеціями каші, на обід обов’язково має бути три страви з овочів, рису, макаронів та з додаванням різних приправ і спецій, серед яких особливе місце займає кукурма. За словами жінки, вона надає їжі гарного жовтуватого кольору й довершеного смаку та істотно знижує негативний впливу рослинних жирів. Одна з улюблених страв Анни – адигейський сир, який вона додає в супи, другі страви і навіть у десерти. Продукти Білецькі купують на ринку, деякі овочі та фрукти вирощують самі. Хліб Анна теж випікає сама, замішуючи тісто на кефірі й обов’язково додаючи куркуму. Готує вона й різні десерти із сухофруктів, соків, горіхів, меду та кориці. Така їжа, як переконує подружжя, дозволяє чоловікові енергійно займатися силовими видами спорту, а дружині – відчувати себе здоровою і бадьорою в будь-яку погоду.
До речі, в обласному центрі вегетаріанство вже знайшло прихильників і серед багатьох відомих волинян. Відмовилися з різних причин від м’яса менеджер гурту «Фіолет», виконавчий директор фестивалю «Бандерштат» Марина Хромих, інструктор з йоги, ведуча «Радіо Луцьк» Яна Рамська, організатор фестивалю «Art Territory» Олена Семенюк та інші. Два роки тому в Луцьку відкрилося навіть вегетаріанське кафе, де готують різноманітні страви веганської кухні.

Розділ новин: 

Коментарі