Підготовка льоху до зими

Льох – це дуже хороше місце для зберігання консервації та городніх овочів у зимовий період. У ньому постійна стабільна температура і практично ніколи не буває морозу. Не менш важливою є і вологість у приміщенні. До того, як помістити припаси на зберігання в льох, необхідно перевірити його готовність.
1. Огляньте вентиляцію у погребі: біля підлоги – подачу повітря, у стелі – витяжку.
2. Ящики з картоплею ніколи не ставте на підлогу. А значить необхідно перевірити наявність підставки під ці ящики. Між ними має бути простір, як мінімум, 20-30 см.
3. Проти шкідників і хвороб льох потрібно обкурити. Для цього ставте на підлогу електроплитку, на неї – металеву банку, яка наповнена сіркою. Увімкніть електроплитку на кілька годин. Самі вийдіть, зачинивши двері та закривши витяжку. Після вимкнення плитки не заходьте в льох кілька днів. Потім на добу залиште на провітрювання. При бажанні можна побілити стіни сумішшю вапна і залізного купоросу. А якщо вже дуже багато грибків і цвілі, обробіть спеціальним протигрибковим засобом.
4. Щілини і тріщини, що утворилися у стінах, бажано замазувати і затирати хоча б раз на два роки.
5. Металеві кришки вашої консервації можна змастити олією. Так ви перекриєте доступ вологого повітря. Вона збережеться набагато довше.

Розділ новин: 

Коментарі