Підгодівля розсади пивом

А у свого діда Василя Даниловича, який усе своє життя прожив на хуторі на Тернопільщині, Лідія Крищук запозичила й досвід догляду за рослинами.
-Дід мій був агрономом найпередовішого в наших краях колгоспу, але й про своє господарство не забував. На городі у нього завжди був порядок, а врожаї збирав вищі, ніж інші. Ще будучи зовсім маленькою, я бачила, як дідусь чаклував над своєю розсадою, щось в неї підливаючи. В нього завжди під рукою були домашні дріжджі, які бабуся якось примудрялася робити сама, цукор, варення і навіть мед (у діда була величезна пасіка з 60 вуликів). А ще він поливав розсаду перцю і помідорів... пивом. 1л пива виливав у 10л води і цим розчином поливав. Що цікаво, розсада буквально перла з дерев’яних ящиків. Правда, поливати таким розчином потрібно дуже акуратно, щоб він не потрапив на ніжні листочки сходів. Тепер я й сама роблю підгодівлю за дідусевим рецептом, поливаючи пивом не тільки розсаду, а й кімнатні квіти, починаючи з кінця лютого – раз на два тижні. Через це мої квіти яскраві, соковиті, ростуть, як на дріжджах.

Розділ новин: 

Коментарі