Збирали кошти на потреби армії в рамках акції «Допоможи нашому солдату»

Аліна Джарига, с.Овадне, Володимир-Волинський район
Нещодавно в актовій залі Оваднівського професійного ліцею відбулася благодійна акція «Допоможи нашому солдату». Були запрошені бійці 51-ї ОМБр, які нещодавно повернулися із зони АТО, волонтери громадської організації «Об’єднання «Активіст», артисти Волинського державного академічного народного хору обласної філармонії та жителі навколишніх сіл.
Ініціатором й організатором зборів стала заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Семенюк. Жінка, як ніхто інший, знає про потреби наших військовослужбовців, оскільки з самого початку антитерористичної операції її старший син Дмитро захищає рідну неньку Україну.
-Розуміння того, що ніхто, крім простих людей, не допоможе волинським воїнам, які ціною власного життя відвойовують мирне майбутнє, і дало основний поштовх для організації благодійної акції. Я запропонувала, і дирекція мене підтримала, бо багато бійців 51-ї ОМБр є випускниками нашого освітнього закладу, – розповіла Олена Михайлівна.
Учнів Оваднівського професійного ліцею виховують справжніми патріотами, готовими до військової служби та захисту України, а також вчать дотримуватися законодавства, засад демократичної правової держави. Мабуть, через це багато із них, не роздумуючи, стають на захист Батьківщини.
Благодійна акція розпочалася привітанням волинських героїв, які нещодавно прибули із сходу. Зустрічали хлопців з усіма почестями, із запашними пиріжками під акомпанемент місцевого музичного гурту «Троїсті музики».
-Відразу видно, що тут нас чекають і люблять, - сказав один з військовослужбовців.
Після цього гості мали можливість насолодитися чудовими голосами виконавців Волинського державного академічного народного хору обласної філармонії, що є гордістю не тільки нашої країни, але й широко відомий за її межами. Концерт відбувся в рамках мистецько-патріотичної акції «Дух, що тіло рве до бою». Розпочавши виступ «Молитвою за Україну», артисти силою свого мистецтва намагалися морально підтримати родини тих, хто зі зброєю в руках відважно бореться з ворогами, відстоюючи незалежність України та її територіальну цілісність, і самих героїв – доблесних воїнів українського війська. Присутні військовослужбовці та гості зі сльозами на очах слухали козацькі, стрілецькі, повстанські пісні, милувалися вокально-хореографічними композиціями, в яких демонструвалися героїчні сторінки життя українського народу. Кожен виступ колективу глядачі нагороджували щирими і гучними аплодисментами.
За подаровані позитивні емоції директор Оваднівського професійного ліцею Василь Ролюк сердечно подякував артистам, побажавши завжди мирного неба над головою, міцного здоров’я та творчого процвітання, щоб і надалі вони своєю пісенною майстерністю несли в люди патріотичні настрої, вселяючи віру у швидку перемогу.
Завершилися урочистості спільним виконанням Державного Гімну України.
Скриньку із зібраними коштами дирекція ліцею має намір передати особисто волинським волонтерам, які знають, що потрібно нашим захисникам, бійцям 51-ї ОМБр і воїнам з першого батальйону територіальної оборони «Волинь».

Розділ новин: 

Коментарі