Як приготувати копчення на великодній стіл у домашніх умовах

Найголовніше свято в році – Великдень, або Воскресіння Христове. У цей день закінчується Великий піст і великодні столи вражають різноманітністю їжі.
Кожна родина недільного ранку сідає за святковий стіл, щоб за традицією разом скуштувати освячені страви. Найчастіше у місті господині купують різні копченості, аби родина могла поласувати смачним м’ясом чи ковбаскою після тривалого посту.
Та серед жителів Володимира-Волинського є й такі, хто готує копченості самостійно в домашніх умовах. Наприклад, Володимир Заєць, депутат міської ради, активіст і просто мешканець нашого міста, сам забезпечує родину та друзів копченим бочком. Також пан Володимир уже неодноразово брав участь в акціях та ярмарках на підтримку бійців АТО і їхніх дітей, на яких пригощав володимирчан смачними копченостями.
Як розповідає Володимир Володимирович, коптити м’ясні продукти вдома може кожен. У цьому він переконався, підгледівши цікавий задум в Інтернеті. Знайшовши матеріали, пан Володимир виготовив маленьку коптильню і тепер готує копчення для своєї родини уже декілька років.
-Пане Володимире, розкажіть, будь ласка, як саме Ви виготовили таку коптильню?
-Я знайшов ідею в Інтернеті. Зробив коптильню зі старої пральної машини. У цьому страшного нічого немає, як хтось може подумати на перший погляд. Головне – дістати невеличкий бак з нержавіючої сталі, випалити його на вогні і вичистити. От і весь секрет.
-А як Ви коптите у ньому м’ясо?
-На дно бака засипаю добру жменю або й дві вишневої тирси. Хоча можна використовувати інші породи деревини, але смак і аромат бочка буде інший. Далі на тирсу я кладу бляшку, щоб при коптінні на неї скапував жир. А зверху на гачечки підвішую уже підготовлений бочок. Можна ще його викладати на решітку. Це вже залежить від того, як ви обладнаєте коптильню. Після цього накриваю коптильню мокрою мішковиною і ставлю її на вогнище. Приблизно через 45 хвилин м’ясо готове.
-Володимире Володимировичу, поділіться з нашими читачами рецептом приготування вашого фірмового бочка.
-Рецепт дуже простий. Перед копченням бочка його потрібно на декілька днів замочити у розсіл, у який я додаю сіль та спеції, які є у кожного вдома. Це і перець, і лаврове листя, гвоздика. Також можна додати коріандру для аромату.
-Пане Володимире, що Ви можете побажати напередодні свята нашим читачам?
-Ніколи не бійтесь експериментувати та створювати цікаві речі. Якщо не вдасться вперше, то вдруге вийде усе чудово!
Олексій Біянов, м. Володимир-Волинський

Розділ новин: 

Коментарі