Олів’є за рік подорожчав на 50%

олівєПопулярний новорічний салат в Україні подорожчав у півтора рази, в порівнянні з груднем 2014 року.
Повідомляє «Український клуб аграрного бізнесу»
Вартість класичного салату збільшилася за рахунок компонентів. Ціна картоплі за рік зросла з 3,2 до 6 грн за кг, моркви – з 2,9 до 10,3 грн за кг, цибулі – з 3,1 до 10,1 грн за кг. Варена ковбаса подорожчала в середньому на 31%, яйця – на 62%, а зелений консервований горошок – на 20-30%.
У числі причин аграрії називають девальвацію гривні, збільшення витрат на виробництво продуктів, зменшення валового збору овочів у порівнянні з 2014 і збільшення попиту на інгредієнти «Олів’є» перед святами.

Напишіть відгук

Увійти за допомогою:

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>