Оксана Скіталінська: «Здоров’я залежить від того, скільки корисних продуктів є на нашому столі»

Фото 3Якими б рецептами для зцілення ми не користувались, нам завжди радять консультуватися з лікарями. Щодо харчування, то тут важливо передусім знати думку спеціаліста в галузі дієтології. Ми поспілкувалися з відомим київським лікарем-дієтологом Оксаною Скіталінською і почули її думку про вживання названих продуктів.
-Продукти, які ви назвали, мають, безумовно, велику харчову цінність, – сказала пані Оксана. – Вони належать до категорії протизапальних продуктів. Відомо, що найбільшу небезпеку в організмі викликають запальні процеси, які спричинюються вірусами та іншими інфекціями. В процесі харчування також виникають запалення, які спричинюються поганим травленням, бродінням, застійними явищами. Зазвичай вони є непомітними, але пізніше даються взнаки досить істотними симптомами. Сьогодні наші столи перенасичені продуктами, що містять багато хімічних домішок. Люди стали надто багато вживати тваринних жирів, м’яса, а вже про перенасичення організму вуглеводами, і в першу чергу цукром, і говорити важко. Наше здоров’я залежить від того, скільки корисних продуктів є на нашому столі. Це різнокольорові овочі, ягоди, фрукти (чорниці, вишні, апельсини, яблука та інше), горіхи (грецькі, мигдаль), оливкова олія, жирна морська риба (скумбрія, тунець, сардини, лосось), листові зелені овочі, насіння (льону, чіа). Вони містять різноманітні поліфеноли, омега-3 та омега-9 жирні кислоти, які пригнічують активність запальних ферментів. Не слід забувати про червоний буряк, моркву, гарбуз, які очищають організм від зайвого, а ось улюблену картоплю я б радила вживати рідше, хоч відмовлятися від неї зовсім рекомендується тільки в окремих випадках. Нині зима, і наш організм страждає від недостачі вітаміну D. Отож подружіться з морською капустою, жирними сортами риби, а найкраще при першій же появі сонечка гайда на прогулянку. І будьте всі здорові!

Напишіть відгук

Увійти за допомогою:

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>