Кулінарні рецептів страв від сім’ї Білецьких

до вегетаріанстваЩоб переконати читачів, що страви вегетаріанської кухні не менш поживні та смачні, ніж їжа з м’ясопродуктів, подружжя Білецьких ділиться секретами приготування кількох своїх улюблених.
Картопляні рулети
Інгредієнти для тіста: 100мл води, 1ч.л. куркуми, 1ч.л. солі, 450г борошна, 50г топленого масла. Начинка: 6 картоплин, 5г карі, 5г сухого імбиру, 2ч.л. цукру, 1ч.л. солі, 2ст.л. білого кунжуту, 50г кокосової стружки, пучок петрушки.
Приготування: Просіяти борошно, додати сіль, куркуму і перемішати. Потім додати топлене масло і теплу воду. Замісити еластичне тісто, накрити вологим рушником і залишити на 30хв. Картоплю відварити, зробити пюре. Потім додати зелень, кокосову стружку, кунжут, сіль, цукор, імбир, карі та ретельно перемішати. Посипати стіл борошном і розкачати тісто у тонкий пласт (3-4мм), розміром приблизно 50х35см. Викласти картоплю і розрівняти по всьому тісту. Скатати щільний рулет, починаючи з довгої сторони, і акуратно нарізати на шматочки завтовшки 1см. Вийде приблизно 20 штук. Можна їх розрівняти качалкою і надати круглої форми. Розігріти сковороду, викласти рулети і обсмажувати на середньому вогні до золотої скоринки з обох боків. Викласти на блюдо і подавати з томатним соусом або сметаною.
Адигейський сир
Інгредієнти: 4 свіжі яйця, 2,5л молока, 2ст.л. кефіру, 1ч.л. солі.
Приготування: 0,5л молока трохи підігріти, додавши кефіру. Поставити масу в тепле місце, щоб утворився кисляк. Коли він буде готовий, збити злегка яйця і ретельно перемішати їх з кислим молоком. Решту 2л молока поставити на вогонь і довести до кипіння, після чого зменшити вогонь до мінімального і повільно влити яєчну суміш, постійно помішуючи ложкою хвилин 10. Вийде жовтувата сироватка і сирна маса. На друшляк викласти шар марлі та процідити суміш. В густу масу додати сіль і перемішати, можна додати трохи кропу. Сформувати головку сиру, покласти її у форму, притиснувши зверху чимось важким. Сир повинен вистоятися при кімнатній температурі 8-10год. Потім натерти його зовні ще раз сіллю і покласти в холодильник на 2-3год. Тепер сир готовий.
Веганські цукерки
Інгредієнти на 4 порції: 2ст.л. меду, 2ст.л. лимонного соку, 40г мигдалю, 4ст.л.какао, 10шт. кураги, 40г кеш’ю, 2ст.л. кокосової стружки, 10 фініків без кісточок.
Приготування: Фініки, курагу, горіхи, мед, лимонний сік і 2 столові ложки какао перемішати у блендері до однорідної маси. Скачати кульки і обваляти в суміші з какао і кокосової стружки. Перед подачею охолодити в холодильнику хвилин 40.

Напишіть відгук

Увійти за допомогою:

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>