Користь від меду і улюбленої справи

DSCN2375Зима – час застудних захворювань. З приходом холодів наш організм ослаблюється і стає вразливим, знижується імунітет. Часто хворіємо і по допомогу звертаємося до лікаря. Згадуючи старовинні рецепти, якими наші бабусі й дідусі лікувалися, ми знаємо про мед, який стає рятівником при грипі. Дуже складно переоцінити необхідність його вживання у щоденному раціоні. Він є цілющим джерелом зміцнення та насичення ослабленого імунітету.
Знає про користь меду і житель нашого міста Дмитро Бурмістров. Народився він у Володимирі-Волинському. Закінчивши військову службу, одружився. У нього троє дітей: донька Оксана, сини Тарас та Андрій. Працював електриком на підприємстві. Почав займатися своєю улюбленою справою – пасічництвом. Точніше, як пригадує чоловік, почав це син Андрій. Він встановив два вулики, а згодом махнув на це рукою. Дмитро, взявшись за продовження справи, щороку добудовував по кілька вуликів та заселяв їх роями бджіл.
-Іноді до мене на пасіку приходить онучка допомагати ловити рій спеціальним обладнанням, – каже чоловік. – Стану поруч і прошу: «Бджоли, вкусіть мене». А вони не кусають. При хворобі застосовую лікування бджолами для зміцнення здоров’я ослабленого організму. Лікування бджолами – апітерапія, це бджоловжалення тіла, від якого покращується потік крові по судинах, здійснюється позитивний вплив на всі системи організму. Я лікував свого сина. Починав садити одну бджілку на спину, потім іншу і так до десяти. Із настанням холодної пори року організм стає вразливим до застудних захворювань, і тому слід вживати продукти бджолиного походження. Я збираю врожай медоносів у сезон наповнення вуликів. Для профілактики захворювань виготовляю смачні та корисні суміші: 1 лимон, порізаний дрібно, імбир, потертий на тертці, і трохи меду, щоб постояло все. Вживаю до чаю, повністю відмовився від цукру. Ще рекомендую готувати таку суміш: квітковий пилок з медом у пропорції один до одного. Вживати вранці перед сніданком одну чайну ложку. Зберігати в холодильнику. Також раджу споживати й інші продукти бджолиного походження, такі як перга, мед, прополіс, маточне молочко, квітковий пилок. Це все позитивно відображається на нашому здоров’ї. Мед як основний продукт бджільництва є незамінним складником у приготуванні страв. Коли збираю гостей на якусь подію чи день народження, запікаю курячі стегенця з медом та гірчицею. Продукти бджолиного походження, зокрема мед, мають властивість тривало зберігатися. Займаючись справою, яку дуже люблю, я отримую задоволення. Це перш за все рух і велика користь, здоровий та корисний психологічний відпочинок. І як наслідок – покращення імунітету. Це хобі для мене на першому місці.
Олена Ющук, м. Володимир-Волинський

Напишіть відгук

Увійти за допомогою:

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>