Хочете, щоб морква зберігалася якомога довше? Тоді це для вас

Марія КовальчукВиростити хороший урожай – то одна справа, а от як зберегти його від передчасного гниття і зробити так, аби плоди вашої клопіткої праці не пропали даремно, не завжди вдається. Особливо це стосується моркви, яка вже через півтора-два місяці починає підгнивати або всихати навіть в погребі.
-Особисто в мене морква завжди має свіжий вигляд майже до нового врожаю, – розповідає жителька села Стара Лішня Марія Ковальчук. – Є дуже простий, надійний і перевірений роками спосіб, про який я дізналася від однієї своєї знайомої на ринку. Завдяки цьому методу втрат від гниття або всихання овочів практично немає. Для цього потрібно моркву помити, обрізати трохи верхню і нижню частини і ретельно просушити. Потім розподіляємо і вкладаємо її в поліетиленові пакети по 8-10 штук. Краще брати пакети з більш товстими стінками або по 2 (один в другому). Вставляємо в пакет трубку і викачуємо ротом повітря, наскільки це можливо. Після цього швидко перекручуємо горловину пакета і витягуємо трубку. Перекручену в джгут горловину перегинаємо навпіл і туго стягуємо шпагатом. Таким же чином готуємо й решту. Зберігати овочі слід у дерев’яному або картонному ящику на дні льоху в сухому місці.

Напишіть відгук

Увійти за допомогою:

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>