Учасник №6 Інна Мацьоха

«Я ЗА 62 РОКИ НЕ НАВЧИЛАСЯ ГОТУВАТИ ТАК, ЯК ТИ, ІННО»

BenQ CorporationЧасто каже Інні Мацьосі бабуся і просить поділитися рецептом чи розповісти про технологію приготування її страв. Інна, усміхнувшись, каже: не потрібно так хвалити, щоб не зіпсувалася.

ВАЛЕНТИНА ТИНЕНСЬКАс.Ласків, Володимир-Волинський район

Ця молода чарівна жінка дуже завзята й активна. Незважаючи на юний вік, вона бере на себе багато обов’язків зі створення сімейного затишку, виховання дітей, облаштування житла, ведення господарства. Інна із задоволенням хапається за будь-яку роботу, намагається себе проявити у різних видах творчості. А найбільшим її захопленням є кулінарія.

ІННА КУХОВАРИТЬ З ДИТИНСТВА
Свої перші вареники Інна зварила, коли їй було трішки більше трьох років. Мама Руслана Миколаївна вранці наліпила вареників, накрила їх рушничком і залишила на столі, щоб зварити згодом. А сама пішла працювати на город. Донька гралася з однолітками на подвір’ї. Доки мами не було, в гості завітала бабуся й дівчинка вирішила її пригостити. Налила в каструлю води, вкинула туди вареники. Що з цього вийшло, можете собі уявити. Минуло вже багато років, та за дружним сімейним столом, коли всі збираються на якесь свято і смакують Інниними стравами, пригадують те, з чого все починалося.
Дівчинці подобалося бувати на кухні, допомагати мамі, спостерігати за тим, як вона куховарить. Зараз Інна розвиває й удосконалює свої навики та кулінарні вміння, часто експериментує, готує страви за рецептами з газет, різноманітних книжок, з Інтернету. Ну і, звичайно, за традиційними сімейними рецептами.
-Коли готую страву вперше, то, буває, по декілька разів телефоную до мами, цікавлюся рецептом, усе перепитую й уточнюю, аби приготувати правильно та порадувати своїх рідних смачненьким, – розповідає Інна.
Батьки дівчини та двоє молодших братів мешкають у селі Федорівка й частенько гостюють у Інни, допомагають їй.
-Брати, як приїздять, завжди просять приготувати для них щось смачненьке. Дуже люблять мої голубці та м’ясний салат, – каже молода господиня. – Ці традиційні страви я готую за своїми вподобаннями, замінюю деякі інгредієнти, через що ці кулінарні витвори смакують по-новому.
ВОНА – КОХАНА ДРУЖИНА І ЛЮБЛЯЧА МАТУСЯ
Інна вийшла заміж майже відразу після закінчення ЗОШ №1. Коханого Богдана зустріла випадково. Якось, відпочиваючи з друзями в одному з кафе Володимира-Волинського, Інна познайомилася з Богданом – братом свого сусіда. Зав’язалася розмова, виникла взаємна симпатія, яка переросла в бурхливе кохання й бажання створити сім’ю. До весілля наречена готувалася з усією відповідальністю, вишивала рушники, допомагала навіть кухарям готувати страви на весільний стіл, не спала майже до ранку: все планувала та мріяла про те, як відбуватиметься найщасливіша подія в її житті.
Оселилися молодята в рідному селі Богдана – Ласкові. Бабуся віддала подружжю будинок, а сама стала жити по сусідству в доньки (Богданової мами).
-Я, напевно, не змогла б жити у квартирі, – каже Інна. – Мені подобається працювати на землі, тримати господарство, вирощувати овочі, фрукти, доглядати за квітами. Деяку продукцію з города продаю на ринку.
Подарував Бог молодому подружжю трьох діток: Іванку, Богданчика та Іллюшку. Діти є найбільшою радістю і втіхою не лише для батьків, а й для всієї родини. Малеча часто допомагає мамі й татові, ну і, звичайно, не буває без дитячих пустощів.
-Я люблю шити, – посміхнувшись, розповідає Інна. – Якось ми з Іванкою для ляльки вирішили виготовити обнови – різноманітні сукні. Доці робота сподобалася. Минуло відтоді трохи часу, якось ми придбали Іванці нову куртку. Доки не бачили, донька її трішки по-дизайнерськи «поправила» – порізала рукави.
Богдан – будівельник, часто їздить на заробітки, а Інна в період його відсутності дбає про дітей, веде домашнє господарство. Звичайно, не обходиться без допомоги рідних.
ІННА ЗАХОПЛЮЄТЬСЯ КУЛІНАРІЄЮ, ВИШИВАННЯМ, МАЛЮВАННЯМ…
Інна Мацьоха – творча натура. Як щось побачить нове, відразу й собі пробує зробити. У вільний час, а частіше всього вночі, коли уся сім’я порине у сон, Інна любить вишивати. Це ремесло опанувала завдяки бабусі. А півроку тому почала вишивати картини бісером, які зазвичай дарує своїм рідним. Та це не єдине її захоплення.
-Якось, коли ми всією сім’єю їздили на відпочинок в Одесу до Богданової сестри, я побачила її художні витвори, загорілася бажанням намалювати автопортрет на полотні. Зараз над цим працюю, – розповідає про свої захоплення жінка. – Дуже люблю вирощувати квіти – на клумбі й підвіконні. Маю легку руку. Як тільки їду до міста на ринок, часто купую якийсь вазон чи горщик.
Крім цього, Інна мріє навчитися робити ікебани, аби прикрасити ними оселю, тим самим додавши більше яскравих барв приміщенню. Ще одне її хобі – тихе полювання. Тато-лісник прищепив любов до природи і свіжого чистого повітря. Прокинувшись вдосвіта літньої днини, Інна поспішає в ліс збирати гриби та ягоди.
Ну і звичайно, молода жінка захоплюється кулінарією, вона обожнює радувати своїх найдорожчих людей смачними стравами.
-Якщо планується святкове застілля, то я готую майже дві доби. Родина у нас велика, збирається близько 30 осіб. До кожної страви підходжу з особливою увагою. Намагаюся її не лише смачно приготувити, а й гарно подати на стіл, прикрасити. Дуже люблю страви викладати на листя салату, тому завжди його багато сію.
Для того, аби страви вдавалися, Інні потрібен хороший настрій. А позитивний заряд енергії та неперевершені емоції дарують її рідні, коханий чоловік та трійко чудових діток.
Інні дуже смакують різноманітні страви з морських видів риби. А фаршировану щуку вона спробувала якось на весіллі близько семи років тому. Сподобалася страва, і готує її молода господиня залюбки та із задоволенням частує гостей. Своїм рецептом вирішила поділитися й з усіма читачами «Міста вечірнього».
Фарширована щука (на конкурс)
Потрібно: щука середніх розмірів, яйця (2шт.), манка (2ч.л.), сіль, перець, прикраси.
Приготування: у щуки відрізати голову і зняти шкіру. Відділити м’ясо від кісток, перекрутити через м’ясорубку, додати два яйця, манку, сіль, перець. Нафарширувати щуку. Місце, де були плавники, зашити. Пришити голову. Викласти на бляшку щуку, посипати приправою до риби. Запікати годину при температурі 100-120 градусів.
Салат «Жіночі примхи»
Потрібно: крабові палички (240г), порізані кубиками консервовані ананаси (0,5л. банка), кукурудза (1 банка), різані мариновані шампіньйони (1 банка), варені яйця (5шт.), печені курячі стегенця (2шт.), свіжі огірки (2шт.), пучок зеленої цибулі, листя салату, майонез, сіль, перець.
Приготування: Крабові палички, яйця, стегенця, огірки нарізати кубиками, цибулю нашинкувати. Додати ананаси і шампіньйони. Викласти на листя салату, прикрасити.
Рулет із шинкою
Потрібно: шинка (500г), голландський сир (200г), часник, майонез, листя салату, оливки, сіль, перець.
Приготування: сир натерти на середній тертці, додати часник на смак, сіль, перець, перемішати з майонезом. Шинку нарізати тоненькими кружечками. Викласти сирну масу на середину кружечка і загорнути. Оливку проткнути шпажкою і встромити в рулет, закріпивши його.
Ватрушки з сиром
Потрібно: борошно (500г), цукор (80г), дріжджі (10г), яйця (2шт.), молоко (50г), сир (300г), мак, дрібка солі.
Приготування: в теплому молоці розтопити дріжджі, додати збиті з цукром яйце, сіль, борошно, замісити тісто. Поробити невеликі кульки, їх розплюснути, по центру зробити ямку, куди покласти сирну суміш (сир з маком, цукром і яйцем вимішати). Пекти 30хв. при температурі 180 градусів.

Проголосувало : 0 Голосувати

Напишіть відгук

Увійти за допомогою:

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>