Учасник №5 Олександр Вітюк

«КУХОВАРСТВО – ЦЕ ЧУДОВИЙ СПОСІБ ДЛЯ МЕНЕ ДОВЕСТИ ЖІНКАМ, ЩО ЧОЛОВІКИ ТАКОЖ ВПРАВНІ НА КУХНІ»

№5Каже 22-річний житель міста Володимира-Волинського Олександр Вітюк, який давно захоплюється кулінарією.

Кухня – це, напевно, одне з тих місць, де Олександр Вітюк може почуватися по-справжньому впевнено, не боячись схибити. За його словами, найголовніше у цій справі – вміння вкладати у страву душу, намагатися продумати кожен крок її приготування до дрібниць.

Ще з дитинства Сашко любив допомагати батькам на кухні. Щоразу, як тільки мама готувала сімейну вечерю, він із захопленням спостерігав за цим процесом. Намагався щось запам’ятати, а потім відтворити. Зараз це смішно, але тоді хлопчикові здавалося, що для того, аби приготувати щось, треба мати надможливості.
Справжній талант Олександра відкрився у роки студентства, коли він після школи вступив у Київський транспортно-економічний коледж, переїхавши з рідної Вінниці до столиці. Вже там юнак зрозумів, що настав той час, коли він повинен починати користуватися навичками, набутими в дитинстві, бо мами, яка б щоденно готувала сніданки та обіди, поруч не було.
-Пригадую, однією з перших моїх «студентських» страв були вареники з м’ясом. Звичайно, готувати їх було важко і не все виходило з першого разу. Та дивлячись на готову страву, я пережив такі відчуття, як митець, що переможно насолоджується красою свого шедевру. Скуштувавши їх, я зрозумів, що куховарити насправді дуже легко, головне – уявити, що ти всесвітньо відомий кухар. Тоді отримаєш неймовірний заряд впевненості в собі й у тебе все вийде.
За час, коли хлопець здобував освіту в коледжі, а потім в університеті, навчився готувати не лише яєчню, а й такі страви, як, наприклад, голубці чи борщ. Погодьтеся, не кожен чоловік здатний на таке. Через це і прославився юнак на весь гуртожиток як чудовий кухар.
Під час навчання Олександр познайомився з чарівною волинянкою, яку також звати Олександра. Дівчина була на два курси молодшою і, попри всі стереотипи, навчалася за спеціальністю інженер-механік. Чоловік ділиться, що з першого погляду закохався і вже тоді зрозумів: це його доля. Олександра – уродженка села Красностав. Через деякий час вона привезла хлопця додому для знайомства з батьками. На вінничанина Західна Україна справила велике враження, тож тут, у місті Володимирі-Волинському, закохана пара і вирішила оселитися. Незабаром вони одружилися.
Усі сімейні обов’язки подружжя ділить навпіл. Куховарять вони теж по черзі, бо, за словами Олександра Вітюка, дуже важливо давати дружині відпочити від домашніх турбот бодай день. Та й самому хочеться довести коханій, що чоловіки також вміють вправно готувати.
Окрім куховарства, молодий чоловік має інші хобі. Разом із друзями, з якими познайомився вже у Володимирі-Волинському, він займається екстремальним велоспортом. Олександр запевняє, що це корисно для здоров’я та заряджає позитивними емоціями. Також він дуже любить читати і є справжнім кіноманом. На даний час Олександр працює бригадиром у будівельній фірмі «Ліски».
Різнобічно розвинений, із чудовим почуттям гумору та «цілодобовою» посмішкою на обличчі – так можна охарактеризувати Олександра Вітюка, людину, яка не боїться експериментувати.

РЕЦЕПТИ УЛЮБЛЕНИХ СТРАВ ОЛЕКСАНДРА ВІТЮКА:

М’ясо по-іспанськи (на конкурс)
Потрібно: 1кг свинини (бажано без сала, прожилок та кісток), 2 цибулини середніх розмірів, цвітна капуста, брюссельська капуста, капуста броколі, 1 морква, спаржева квасоля, 1 корінь селери (якщо у вас виникають труднощі із купівлею цих інгредієнтів, то можна придбати вже готову заморожену овочеву суміш), 200 грамів соусу «Сацебеллі», 200 грамів майонезу, приправа для смаження м’яса, олія.
Приготування: Cпочатку потрібно відварити до повної готовності м’ясо. Порізати його великими продовгастими шматочками. Окремо покришити цибулю і засмажити її до золотистої скоринки. Після цього у сковорідку до неї викласти м’ясо і тримати усе це на вогні приблизно 15 хвилин, через кожних 5хв. помішуючи. У сковорідку викласти вже порізані овочі. Долити олії і смажити все разом до повної готовності. Додати соус «Сацебеллі» та майонез (бажано жирніший), засипати усе це приправою. Знову ретельно перемішати. Дати настоятися приблизно 20 хвилин. Подавати на великому плоскому блюді: на один його бік викласти м’ясо, на інший – овочі.
Молочно-кавовий коктейль
Потрібно: 200 грамів сирого згущеного молока, 1,5 склянки кип’яченої води, 3 чайних ложки розчинної кави, 1 упаковка ванільного цукру, 250мл горілки.
Приготування: Згущене молоко розвести у кип’яченій воді. В цю суміш додати заздалегідь заварену каву та ванільний цукор. Довести все до кипіння і трохи охолодити. Долити горілки та перемішати. Вже готовому коктейлю дати настоятися в холодильнику не менше 12 годин.
Салат «Вечірній»
Потрібно: 1 болгарський перець, 1 огірок, 100 грамів шинки, 50 грамів сиру, 2 яйця, майонез, сіль, перець, 3 маслини.
Приготування: Соломкою нарізаємо шинку. Відварюємо яйця, охолоджуємо їх і тремо на крупну тертку, а сир – на середню. Огірок і перець ріжемо дрібними шматочками (частину залишаємо для прикрашання). Викладаємо усе на тарілку шарами в такій послідовності: шинка, огірок, шинка, болгарський перець, яйця, сир. Кожен шар, окрім верхнього, покриваємо майонезною сіточкою. Прикрашаємо усе шматочками перцю, огірка та маслинами.
Смачного!
Ірина Лукашевичм.Володимир-Волинський

Проголосувало : 0 Голосувати

Напишіть відгук

Увійти за допомогою:

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>